Proteinpulver biverkningar

Har proteinpulver biverkningar? Det är en befogad och bra fråga, vissa funderar på om det förekommer otillåtna ingredienser i proteinpulver produkter. Men om du väljer ett starkt märke som finns på marknaden så behöver du inte oroa dig. Det enda som händer om du tar ”överdos” av proteinpulver är att det omvandlas till energi, som sen används som energi eller lagras som fett. Sen finns det ju biverkningar  så som gaser i magen eller lös mage men det brukar i största allmänhet bero på att man tar lite för mycket proteinpulver, brukar också gå att lösas med att man byter märke på proteinpulvret. Det säger ju sej själv ganska långt att det är svårt att få biverkningar av proteinpulver, för att det finns ju naturligt i allt vi äter annars, Det är bara det att de som tränar hårt inte får i sig tillräckligt  med proteinpulver för att få den ultimata muskeltillväxten. Sen finns det ju många andra tillskott som man däremot kan få biverkningar av, fastän de förekommer naturligt i nästan allt vi äter, det är tex: vitaminer, mineraler.

Proteinpulver

Ett proteinpulver/drinktillskott är ett mycket bra alternativ att ta efter ett hårt träningspass, så dina muskler får sin dagliga dos av proteiner.

Här följer Exempel på hur mycket protein per/kg du måste få i dig per/dag.

  • Ingen träning alls: 0,7g per kg/per dag
  • Hård träning:1,4-1,6g per kg/per dag
  • Om du går på diet, så behöver musklerna däremot betydligt högre proteinhalt, för att det inte skall bryta ner dina muskler: 2g per kg/ per dag